tala fou

Toeitiiti atoa le tolu masina talu ona faʻatulafonoina le Faʻalapotopotoga Faʻa-Itumalo Maualalo (RCEP), na fai mai le tele o pisinisi a Vietnamese ua latou manuia mai le fefaʻatauaʻiga sili ona tele i le lalolagi lea e aofia ai le maketi tele a Saina.

"Talu ai ona amata le RCEP ia Ianuari 1, e tele ni faʻamanuiaga mo tagata faʻatau atu a Vietnamese e pei o la matou kamupani," o le tala lea a Ta Ngoc Hung, le pule sili (CEO) i le Vietnamese faʻatoʻaga gaosi oloa ma le faʻatau atu Vinapro, taʻu atu ia Xinhua talu ai nei.

Muamua, ua faafaigofie le faiga o le auina atu i fafo i sui o le RCEP.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi nei e manaʻomia e le au faʻatau atu fafo le faʻatumu o le Tusi Faamaonia o le Amataga faaeletonika (CO) nai lo se kopi malosi e pei o le taimi muamua.

"E faigofie tele lenei mea mo le au faʻatau atu ma le au faʻatau, talu ai o le CO taualumaga sa masani ona faʻaalu taimi," o le tala lea a le fai pisinisi, ma faʻaopoopo mai e mafai e pisinisi Vietnamese ona faʻaogaina atoatoa le e-commerce e oʻo atu ai i atunuu RCEP.

Lona lua, fa'atasi ai ma tau lelei mo le au fa'atau atu, tagata fa'atau po'o tagata fa'aulufale mai i le taimi nei e mafai fo'i ona ofoina atu nisi fa'aosofiaga i lalo o le maliliega.E fesoasoani lea i le fa'aitiitia o tau o oloa e fa'atau atu, o lona uiga o oloa mai atunu'u e pei o Vietnam e taugofie mo tagata Saina i totonu lava o Saina.

"E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻalauiloaina o le RCEP, o tagata faʻatau i le lotoifale e taumafai e faʻataʻitaʻi, pe faʻamuamua oloa mai atunuʻu o le maliega, o lona uiga e sili atu le avanoa maketi mo kamupani e pei o matou," o le tala lea a Hung.

Ina ia maua avanoa eseese mai le RCEP, o loʻo faʻalauiloa atili e Vinapro le auina atu i fafo o mea e pei o cashew nuts, pepa, ma kinamoni i Saina, o se maketi tele e sili atu i le 1.4 piliona tagata faʻatau, aemaise lava i auala aloaia.

I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamalosia e Vinapro le auai i faʻaaliga i Saina ma Korea i Saute, na ia taʻua ai, na ia faʻamauina mo le China International Import Expo (CIIE) ma le China-ASEAN Expo (CAEXPO) i le 2022 ma o loʻo faʻatali mo se fa'afouga mai le Vietnam Trade Promotion Agency.

E tusa ai ma se ofisa o le Vietnam Trade Promotion Agency, o loʻo faʻafaigofieina le auai o pisinisi a Vietnamese i le CAEXPO o loʻo lumanaʻi, o pisinisi i le lotoifale e manaʻo e faʻateleina le faʻaogaina o le tamaoaiga malosi ma le mautu a Saina.O le tamaoaiga tele na faia se sao malosi i le faʻamautuina o pisinisi faʻaitulagi ma le lalolagi atoa ma sapalai filifili ma faʻalauiloaina le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi i le lotolotoi o faʻamaʻi COVID-19, o le tala lea a le ofisa.

E pei o Vinapro, o le tele o isi pisinisi Vietnamese, e aofia ai Luong Gia Food Technology Corporation i Ho Chi Minh City, Rang Dong Agricultural Product Import-Export Company i le itu i saute o Long An, ma Viet Hieu Nghia Company i Ho Chi Minh City, o loʻo faʻapipiʻi atili. avanoa mai RCEP ma le maketi Saina, na taʻu atu e latou faatonu ia Xinhua talu ai nei.

“O a matou oloa fuala'au mamago, lea ua fa'aigoaina nei o Ohla, o lo'o fa'atau atu lelei i Saina e ui o lenei maketi tele ma sili atu i le 1.4 piliona tagata fa'atau e foliga mai e sili atu i fualaau 'aina fou," o le tala lea a Luong Thanh Thuy, faatonu aoao o Luong Gia Food Technology Corporation.

Ile manatu o tagata Saina e sili ona fiafia i fualaau aina fou, o le Rang Dong Agricultural Product Import-Export Company e faamoemoe e auina atu nisi fualaau tarako fou ma gaosia i Saina, aemaise lava pe a maeʻa le RCEP.O lo’o sologa lelei le fa’atauina atu o fuala’au ‘aina a le kamupani i le maketi i Saina i tausaga ua mavae, ma o lo’o fa’atupula’ia fo’i le aofa’i o tupe maua mai fafo, i le averesi, e 30 pasene i le tausaga.

“O lo’u iloa i ai, o lo’o fa’amae’a e le Matagaluega o Fa’ato’aga ma Atina’e i Nu’u a Vietnam se fa’ata’ita’iga mo le atina’eina o le gaosiga o fuala’au ‘aina ma fuala’au ‘aina i totonu o le atunu’u ina ia fa’ao’o atu ai Vietnam i atunu’u e lima pito i luga o le lalolagi i lea matata.O le tele o tagata Saina o le a fiafia e le gata i Vietnamese fresh dragon fruits ae faapena foi i oloa eseese e faia mai Vietnamese fruits e pei o keke, sua ma uaina, "o le tala lea a Nguyen Tat Quyen, faatonu o Rang Dong Agricultural Product Import-Export Company.

Fai mai Quyen, e ese mai i le tele tele, o le maketi a Saina o loʻo i ai se isi avanoa tele, e latalata i Vietnam, ma faigofie mo auala, sami ma felauaiga i luga o le ea.Ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi COVID-19, o tau o le felauaiga o oloa Vietnamese, e aofia ai fualaʻau, i Saina talu ai nei na siitia na o le 0.3 taimi, faʻatusatusa i le 10 taimi i Europa ma le 13 taimi i le Iunaite Setete, o lana tala lea.

O le saunoaga a Quyen na toe faaleoina e Vo The Trang, le faatonu o Viet Hieu Nghia Company o lona malosi o le faʻaaogaina ma le gaosia o meaʻai sami.

“O Saina ose maketi malosi lea e fa'atauina ai le tele o mea'ai sami, e aofia ai le tuna.O Viatename o le lona 10 lea o Saina e tele tuna fa'atau tuna ma matou te mitamita i le i ai pea i luga o Vietnam i luga o le Tolu Tuna i le lua taseni o le au fa'atau tuna i totonu o le atunu'u o lo'o fa'atau atu i'a i le maketi tele,” o le tala lea a Trang.

Fai mai le aufaipisinisi Vietnamese latou te mautinoa o le a aumaia e le RCEP le tele o fefaʻatauaʻiga ma avanoa faʻafaigaluega mo kamupani i totonu ma fafo atu o atunuʻu RCEP.

HANOI, Mati 26 (Xinhua)


Taimi meli: Mati-30-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou