tala fou

O Saina o le a faʻaaogaina le tau o le tau na ia folafola atu i lalo o le maliliega a le Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) i se vaega o oloa faaulufale mai mai Meleisia mai ia Mati 18, o le tala lea a le Komisi o Tiute a le Fono a le Setete.

O tau fou o le tau o le a amata faamamaluina i le aso lava e tasi e amata faamamaluina ai le feagaiga sili ona tele a le lalolagi mo Malaysia, lea e leʻi leva ona tuʻuina atu lana pepa faʻatagaina i le Failautusi Aoao o le Asosi a Malo Asia i Sautesasae (ASEAN).

O le feagaiga RCEP, lea na amata faamamaluina i le aso 1 o Ianuari i le amataga i atunuu e 10, o le a aoga mo le 12 o ona sui e 15 saini.

E tusa ai ma le faʻamatalaga a le komisi, o le tausaga muamua RCEP fua faatatau o loʻo faʻatatau i sui ASEAN o le a faʻaaogaina i oloa faaulufale mai mai Meleisia.O fua faatatau faaletausaga mo tausaga mulimuli ane o le a faatino mai ia Ianuari 1 o tausaga taitasi.

O le maliliega na sainia i le aso 15 o Novema, 2020, e 15 atunuu Asia ma le Pasefika - 10 sui o le ASEAN ma Saina, Iapani, le Malo o Korea, Ausetalia ma Niu Sila - ina ua mavae le valu tausaga o feutagaiga na amata i le 2012.

I totonu o lenei poloka fefaʻatauaʻiga e aofia ai le toetoe o le tasi vaetolu o le faitau aofaʻi o le lalolagi ma e tusa ma le 30 pasene o le GDP o le lalolagi, e sili atu i le 90 pasene o fefaʻatauaʻiga o oloa o le a iu lava ina noatia i le leai o se tau.

BEIJING, Fep. 23 (Xinhua)


Taimi meli: Mati-02-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou